Logo

Kartoffelmad med rejer og krydret mayonnaise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kartoffelmad med rejer og krydret mayonnaise

 

Der er ikke mange steder i verden, hvor en kartoffelmad er så populær som herhjemme. Den kan varieres med forskelligt på toppen. Her med mayonnaise rørt med ramsløg og lækre søkogte rejer [spørg efter dem fås hos fiskehandleren). Brug resten af den krydrede mayonnaise til en lækker kartoffelsalat.

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 15 min.

#

400 g (nye) kartofler

200 g pillede kogte rejer (fx søkogte rejer)

4 skiver groft rugbrød

dild

salt og friskkværnet peber

 

Krydret mayonnaise (6-8 portioner):

2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

1 tsk salt

1 tsk dijonsennep

2 tsk citronsaft eller hvidvinseddike

2 dl ramsløgolie (se TIPS)

*

Skrub nye kartoflerne, og kog dem i ca. 15 min. i letsaltet vand, de skal være møre.

Hæld kogevandet fra, lad kartoflerne køle af, og skær dem i skiver.

Rør æggeblommer godt med salt.

Tilsæt sennep og citronsaft eller vineddike.

Tilsæt olien dråbevis til æggeblommen bliver tyktflydende.

Rør derefter olien i en tynd stråle i mayonnaisen, til den er cremet.

Er mayonnaisen ved at skille, røres straks lidt koldt vand i.

Smag til med salt og peber.

 

Læg skiver af kartofler på rugbrød.

Læg et par gode skefulde krydret mayonnaise på toppen.

Fordel rejerne ovenpå.

Drys med dild, salt og friskkværnet peber.

 

TIPS: Ramsløgolie: Varm 2 dl olie og 6-8 blade frisk ramsløg (evt uden stilke) op til 50 °C. Lad bladene trække i olien, til den er kold, og fjern dem. Blend evt olien med et par friske blade ramsløg. Si olien, og smag den til med ca 1tsk citronsaft. Ramsløgolie er god til salatdressinger, grillet fisk, svin, lam og oksekød.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 365 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stegte kæmperejer med salat og hvidløgsdipSkift fredagsbøffen ud med rejer, og server dem med en fyldig salat og en cremet...
• Kartoffelsalat med rejerKartoffelsalaten kan spises alene, men er også alle tiders tilbehør til matjesfileter,...
• Fiskerkonens omeletSkaldyrsomelet er nemt og billigt. Med æg i køleskabet, lidt kød- eller fiskerester, en...
• Bondepige med slør og brombærÆblerne er kogt med brombær og vanilje og er en variation af den klassiske "bondepige med...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os