Logo

Kartoffelmad med rygeost og asparges

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelmad med rygeost og asparges


Nye kartofler på rugbrød er en vaskeægte dansk kombination. Og med rygeost, der kun laves her i landet, kan denne mad næsten ikke blive mere lokal.

2 stykker. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 15-20 min.

#

4 nye kartofler (evt. en kold rest)

salt

4-6 grønne asparges

6-8 radiser

 

Rygeostecreme:

50 g rygeost 10% uden kommen

3 spsk cremefraiche 18%

friskkværnet peber

2 skiver groft rugbrød

 

Pynt:

radiser, purløg og brøndkarse

*

Kog kartoflerne 8 min. i letsaltet vand.

Tag gryden af varmen, og lad kartoflerne trække færdige under låg i ca. 8 min.

Pil evt. kartoflerne, og skær dem i skiver.

 

Knæk de seje ender af aspargeserne, skær aspargesene dem over i stykker på ca. 5 cm.

Kog dem i letsaltet vand i et par min., til de er møre.

Lad dem dryppe af i en sigte.

 

Rør rygeost med cremefraiche, og krydr med peber.

Smør cremen på rugbrødsskiverne, og læg kartoffelskiver og aspargesstykkerne ovenpå.

Drys med skiver af radiser, fintklippet purløg og brøndkarse.

 

Kartoffelmad med rygeost og asparges

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.033 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?