Logo

Kartoffelmad med stegte løg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kartoffelmad med stegte løg

 

En god kartoffelmad bliver man aldrig træt af. Her er den serveret med friskstegte løg og en hjemmelavet grøn mayonnaise med masser af krydderurter.

Arbejdstid: 35 min. Stegetid. 5 min. 4 personer.

 

#

400 g kogte kartofler

4 skiver godt rugbrød

 

Grøn mayonnaise:

2 håndfulde krydderurter (fx purløg, dild, kørvel, persille, løvstikke og basilikum)

2 dl smagsneutral olie

2 æggeblommer

½ tsk salt

2 tsk dijonsennep

1-3 tsk æble- eller vineddike

peber

 

Stegte løg:

2 løg

3 spsk hvedemel

1 dl smagsneutral olie

salt

 

Pynt:

friske krydderurter

*

 

GRØN MAYONNAISE: Hak krydderurterne groft, og blend dem med olie til ensartet konsistens.

Pisk æggeblommerne seje med salt.

Rør sennep og eddike i æggene.

Hæld krydderurteolien i æggeblommerne i en tynd stråle, mens du pisker.

Bliver mayonnaisen tyk, inden al olien er brugt kan du tilsætte en smule vand.

Pisk, til al olien er brugt.

Smag til med peber, salt, sennep og eddike.

 

STEGTE LØG: Pil løgene, skær dem i tynde skiver, og skil dem i ringe.

Vend løgene i mel, kom dem i en sigte, og drys overskydende mel af.

Steg løgene i varm olie på en pande, til de er gyldenbrune.

Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af i sigte.

Drys med salt.

 

KARTOFFELMADDER: Skær kartoflerne i tykke skiver, og anret dem på rugbrød.

Kom en god klat kryddermayonnaise ovenpå, og drys med stegte løg.

Pynt med hakkede krydderurter.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 212 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Biksemad med bacon, spejlæg og tomatsauceEn god gang biksemad er ikke til at stå for. Sæt gerne to pander i spil, for det her er en...
• Nye kartofler med spidskål, pocheret æg og hollandaisesauceDet danske sommerguld, de nye kartofler, er kommet, og de fortjener en hovedrolle i...
• Skinke-og kartoffelkroketterKroketter er en anden og spændende måde at lave kartofler på. De bliver dejlig sprøde, og...
• Farserede æbler i cognacEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os