
 
Få denne græske opskrift på lækker lam i smagfuld marinade
og hjemmelavet tzatziki. En god måde at give smag til lammekødet. Hverdags
luksus!
Arbejdstid: 20 min.
Trækketid: 20 min. Stegetid: 10 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene,
så halver portionen.
 
Spid: 
250 g lammemørbrad 
2 spsk soja 
1 spsk sesamolie 
1 spsk sesamfrø 
2 forårsløg
(fintsnittet) 
1 rødløg (både) 
 
Tzatziki: 
½ l yoghurt naturel
½ agurk 
125 g cherrytomater
(halve) 
1 fed hvidløg
(knust) 
salt og peber 
*
 
Fjern sener, skær
lammemørbraderne i halve og vend dem i en skål med soja, sesamolie, sesamfrø og
forårsløg. 
Lad yoghurt dryppe
af i et kaffefilter min. 20 min. 
 
Flæk agurken og
skrab kernerne ud. 
Skær den i skiver,
vend dem i en skål med ¼ tsk salt og lad dem trække 15 min. 
Tør dem og vend dem
i yoghurten sammen cherrytomater, hvidløg og friskkværnet peber. 
 
Sæt kødet på spid
sammen med rødløg og steg det på grillen (eller en grillpande) ca. 10 min. 
 
TIPS: Erstat evt.
afdryppet yoghurt med græsk yoghurt, der ikke skal afdryppes.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin