Logo

Mørbradgryde med sennepssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mørbradgryde med sennepssauce

 

Denne mørbradgryde er tilberedt med en lys sauce smagt til med vineddike, sennep og kapers, og rundet af med fløde. Luksus du har råd til.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 20 min.

 

#

250-300 g svinemørbrad

15 g smør eller 1 spsk olie

2 skalotteløg

1-2 fed hvidløg

2 porrer

1 spsk lys vineddike

2 dl bouillon

1 dl piskefløde

evt. majsstivelse eller saucejævner

1-2 spsk saltede kapers

2-3 tsk dijonsennep

salt og peber

 

Tilbehør: hakket persille

kartofler, kartoffelmos, ris, korn eller pasta

*

 

Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint.

Rens porrerne, og skær dem i skiver på skrå.

 

Skær den afpudsede mørbrad i skiver, og krydr dem med salt og peber.

Brun dem i en dyb pande eller stegegryde med smør eller olie.

 

Tag kødet op, og steg skalotteløg og porrer bløde i panden.

Tilsæt hvidløg, og steg i 1 min.

Tilsæt vineddike, og kog det ind.

Tilsæt bouillon, og giv det et opkog.

Tilsæt fløde, og kog saucen igennem til passende konsistens.

Jævn evt. med majsstivelse eller saucejævner.

 

Skyl de saltede kapers, og dryp dem godt af.

Vend dem i saucen, og smag til med sennep, salt og peber.

 

Læg kødet tilbage i saucen, og varm retten igennem.

Server mørbradgryden med et drys hakket persille og det valgte tilbehør.

 

TIPS: Tilsæt evt også lidt friskhakket basilikum eller estragon sammen med persillen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

________________________________

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 202 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillet svinemørbrad med limekvarkLetgrillet mørbrad med spændende smag, der kan varieres i det uendelige
• Mørbrad med champignonEn god mørbradret når du får gæster eller skal hygge med hele familien. Salaten kan gives...
• Mørbradbøffer grillede med forårskartoffelsalatDet er forårstid, og alt spirer op af jorden. En af de første danske krydderurter er...
• CrannachanEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os