
 
En lækker gæsteret,
der kan gøres klar i god tid. Kødet skal marineres med hvidvin og krydderier i
mindst 3 timer. 
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Marineringstid: 3-4 timer. Stege/bagetid: ca. 40 min. Fryseegnet 
 
#
2 svinemørbrad 
50 g smør 
 
Marinade: 
4-5 stk hele tørrede
enebær 
¾ tsk fennikelfrø 
2-3 fed hvidløg 
2 dl hvidvin 
½ dl olie 
1½ tsk salt 
¾ tsk friskkværnet
peber 
 
Sauce: 
1 dåse hakkede
tomater 
1 dl cremefraiche
38% 
125 g bacon i skiver
persille 
 
Tilbehør: 
kogte ris eller flûte
*
 
Afpuds kødet for
sener og evt. fedt. 
Stød enebær og
fennikelfrø i en morter, og bland dem med knust hvidløg, hvidvin, olie, salt og
peber. 
Læg kødet i en
madplasticpose, og hæld marinaden ved. 
Tryk luften ud af
posen, og luk den godt. 
Lad kødet marinere i
køleskabet i 3-4 timer. 
 
Tag kødet op af
marinaden, dup det af på køkkenrulle, og brun det på en pande med gyldent smør.
Læg kødet i et
aflangt, ovnfast fad. 
 
Kog marinaden med
tomaterne, og hæld det over kødet. 
Sæt fadet i en 200 °C
varm ovn i ca. 30 min. 
Tag kødet op og hold
det varmt. 
Hæld saucen i en
gryde, og pisk cremefraichen i. 
Varm det igennem, og
smag til med salt og peber. 
 
Steg bacon sprødt på
en pande, og dryp af på køkkenrulle. 
Skær kødet i skiver,
og pynt med sprød bacon og persille. 
Server med saucen og
kogte ris eller flute.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin