
 
En
aromatisk og krydret simreret, som hedder Rendang og er festmad i Indonesien. 
Arbejdstid:
20 min. Kogetid: mindst 1½ time, gerne op til 4 timer. 4 personer 
 
#
4
skalotteløg 
4
hvidløg 
2
cm ingefær 
2
citrongræs 
¼ tsk
chiliflager 
1 tsk
salt 
1 tsk
stødt koriander 
½ tsk
stødt gurkemeje 
2 spsk
olie
500
g oksesmåkød 
1
dåse kokosmælk 
1-2
tsk brun farin eller muscovadosukker 
1
dl kokosflager (eller ½ dl kokosmel) 
1
bundt friske koriander 
 
Tilbehør:
kogte
jasminris (beregn 1 dl rå ris pr. person) 
*
 
SKRÆL
skalotteløg, hvidløg og ingefær, og hak dem groft. 
Skær
den øverste ⅔ af toppen på citrongræsset og gem den. 
Hak
bunden fint og blend sammen med skalotteløg, hvidløg, ingefær, chili, salt,
koriander og gurkemeje til en blød pasta. 
 
STEG
krydderpastaen i en gryde med olie, til den ikke er våd mere. 
 
SKÆR
kødet i terninger, og vend dem grundigt rundt i pastaen. 
Hæld
kokosmælken i gryden, tilsæt citrongræstoppene, og giv det et opkog under
omrøring. 
Skru
ned, og lad retten simre i 1½ time. 
Den
bliver ikke ringere af at simre 3-4 timer, til der ikke er meget væske tilbage.
 
SMAG
til med salt og farin. 
Drys
kokosflager eller kokosmel og frisk koriander på toppen, og server med kogte
ris. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin