Logo

Oksemedaljoner med cæsarpanade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Oksemedaljoner med cæsarpanade

 

Det tager kun 1 times tid at tilberede disse knasende sprøde medaljoner med lækkert tilbehør. Men det hele kan heldigvis forberedes i god tid.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 1 time. Udblødning: 12 timer. Koge-/stegetid; 1 time

#

2 bøffer af kalve- eller oksemørbrad (à 150-180 g)

15 g smør

8 nye små porrer

1 spsk olie

1 tsk vineddike

lidt frisk timian

salt og peber

 

Panade:

1 skive lyst brød

25 g parmesanost

1 fed hvidløg

2 ansjosfileter

1 spsk mayonnaise

1 tsk worcestershiresauce

1 tsk dijonsennep

Y. tsk knust sort peber

 

Bønnehummus:

100 g hvide bønner eller 1 dåse kogte hvide bønner

1 laurbærblad

1-2 tsk citronsaft

1-2 spsk olie

 

Tilbehør:

1 lille romainesalat

 

Læg bønnerne i blød i rigeligt koldt vand i mindst 12 timer.

Kog dem helt møre i friskt, usaltet vand med laurbærblad (ca. 45 min - tjek pakkens anvisning).

Hæld bønnerne i en sigte, men gem 1 dl af kogevandet.

Kør bønnerne til mos i en foodprocessor og smag til med citronsaft, olie, salt og peber.

Juster tykkelsen med ½-1 dl kogevand.

 

Skær skorperne af brødet, og skær parmesanosten i små stykker.

Pil hvidløgsfeddet.

Hak det hele i en foodprocessor eller hurtighakker.

Tilsæt de øvrige ingredienser til panaden, og kør det hurtigt sammen.

 

Brun bøfferne hurtigt på en varm pande med smør.

Læg dem på en tallerken til afkøling.

Dryp dem af på køkkenrulle, læg dem i en lille bradepande med bagepapir, og dæk dem tæt med

panaden.

 

Rens de små porrer.

Læg dem i en lille bradepande med bagepapir, og vend dem med olie, vineddike, timian, salt og peber.

 

Sæt bøffer og porrer i ovnen ved 200 °C varmluft i 10-15 min.

Kødet skal have en centrumtemperatur på 58-60 °C.

 

Server bøfferne med de bagte porrer, bønnehummus og sprøde salatblade.

 

TIPS: Del salaten i blade, og læg dem i iskoldt vand i 10 min før du slynger dem tørre, så bliver de supersprøde.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 254 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Oksemørbradsmedaljoner med blommekompot 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Bøf med bagt kartoffel og løgcremeEn skøn oksebør og saucen er en kold creme med tre slags finthakket løg
• Oksemørbradsmedaljoner med blommekompot 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Citrontærte -En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os