Logo

Okseragout bagt med kartoffellåg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Okseragout bagt med kartoffellåg

 

Vi har brugt friske laurbærblade i ragouten. De har mere smag end de tørrede, som du dog også sagtens kan bruge.

4-5 personer. Arbejdstid: 40 min. Koge-/stege-/bagetid: ca. 2 timer

 

Oksekødsragout:

750 kg oksekød uden ben (fx flanksteak, culotte, klump eller tykkam)

2 spsk hvedemel

1 tsk groft salt

friskkværnet peber

15 g smør

1 spsk olie

2 løg

1 økologisk appelsin

3 pastinakker

2 fed hvidløg

2 spsk koncentreret tomatpure

½ flaske tør rødvin

 

Suppevisk:

3 friske laurbærblade

2-3 stilke timian

 

Kartoffellåg:

750 g kartofler

3 spsk olie

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør:

evt. en blandet grøn salat

*

 

Skær kødet i terninger på ca. 4x4 cm.

Kom det i en frysepose med mel, salt og peber, og ryst det godt sammen.

 

Pil løgene, og hak dem.

Vask appelsinen, og skær den i mindre stykker.

Skræl pastinakkerne, og skær dem i stave.

 

Steg løgene klare i en stegegryde med smør og olie.

Tilsæt oksekød, og steg på alle sider.

Tilsæt knust hvidløg, tomatpure, rødvin, appelsin og pastinak.

 

Bind en suppevisk af et par friske laurbærblade og timian med bomuldssnor, og kom det i gryden.

 

Hæld retten i et ovnfast fad (ca. 20x30 cm), dæk det til.

Bag i 1½ time ved 175 °C.

Fjern låget, og suppevisken.

 

Skræl og riv kartoflerne.

Steg dem i ca. 5 min. på en pande med olie, og krydr med salt og peber.

 

Læg kartoflerne i et jævnt lag over okseragouten.

Skru ovnen op til 225 °C, og bag i ca. 20 min., til kartoflerne er møre og gyldne på overfladen.

 

Server retten direkte fra fadet evt. med en grøn salat til.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 152 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Japansk bøf og bagt ananasMøre bøffer omvundet med noritang og serveret med sojasauce og grønsager. Desserten er...
• Ungarsk gullasch med rodfrugter og kartoffelmos, og Krydret parfait flødeisPå denne tid af året er det dejligt med krydrede gryderetter. Desserten er parfait, der er...
• Fynsk gullaschDen hurtige og lette gullasch med kartoffelmos
• Indbagte reine-clauderEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os