
 
Vi har brugt den
fineste udskæring af oksemørbrad til de dejlige peberbøffer, men du kan sagtens
bruge opskriften til bøffer af oksefilet eller tyndsteg. Yes, det' weekend.
4 personer. Arbejdstid:
40 min. Grilltid: 10 min. 
 
#
4 tournedos (bøffer
af oksemørbrad) 
2 spsk olie 
2 tsk sort knust
peber 
salt 
 
Kartoffelsalat: 
1-1½ kg nye
kartofler 
2-3 spsk sorte
oliven 
1 lille rødløg 
 
Senneps-persillesmør:
100 g smør 
1 spsk grov sennep 
2 fed hvidløg 
2 spsk bredbladet
persille 
 
Tilbehør: 
frisk brøndkarse 
*
 
Skrub kartoflerne
rene, og kog dem møre i 15-20 min. i letsaltet vand. 
Skær kartoflerne i
både, og bland dem med oliven og finthakket rødløg. 
Rør blødt smør med
sennep, knust hvidløg og hakket persille. 
Tril til en rulle
ved hjælp af smørrebrødspapir. 
Læg rullen i
køleskabet i ca. 30 min. 
 
Tænd grillen se TIPS.
Pensl grillristen,
og derefter kødet med olie. 
Vend kødet i peber,
og brun det ved høj varme på begge sider. 
Krydr med salt. Steg
videre ved lavere temperatur i 3-4 min. på hver side (afhængigt af, om kødet
skal være rødt, rosa' eller gennemstegt). 
Skær smørret i 4
skiver, og læg en skive på hver bøf. 
Server med
kartoffelsalat. 
 
TIPS: Tænd grillen ½
time før brug. Overfladen på grillkullene skal være grå, og alle flammerne væk,
før du griller. Grillen skal være så varm, at det er for varmt efter 5-10
sekunder, når man holder en flad hånd henover grillristen. Brug grilltænger
eller madpincet til at vende det, der er på grillen med. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin