
Denne stegemetode gælder for "møre" stege som oksefilet, oksemørbrad, oksetyndsteg, okseinderlår og culotte.
 
2 kg oksemørbrad 
150 g smør 
3 fed hvidløg 
salt og peber 
paprika 
herbes de Provence 
En istandgjort oksemørbrad på ca. 2 kg snøres med garn, brunes i olie og sættes til afkøling. 
Smør blandes med hakket persille, salt, peber, paprika og herbes de Provence. 
Det påsmøres mørbraden, som steges ca. 30 min. i en 225°C varm ovn. 
Oksemørbraden tages ud og hviler i 20 minutter inden der skæres skiver af det. 
Bruges stegetermometer skal centrumstemperatur ved udtagning fra ovn være: 
Lidt rød 55-62°C. 
Rosa 62-67°C. 
Gennemstegt 67-70°C. 
 

Denne stegemetode gælder for "møre" stege som oksefilet, oksemørbrad, oksetyndsteg, okseinderlår og culotte.
Oksebov og oksetyksteg bliver bedst/mest mør ved langtidsstegning. 
--