Logo

Oksemørbradsmedaljoner med blommekompot 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook


#

500 g oksemørbrad
70 g fois gras
spinat, frisk og renset
fedtnet (fås i delikatesseforretninger)
smør
salt og peber

Kompot:
8 grønne blommer
2 løg, hakkede
jomfruolivenolie

Rødvinssauce:
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
2 gulerødder
1 løg
1 lille fed hvidløg
smør
en halv fl. god Chiantivin
fløde 18 %
kalvebouillon
Maizena
madkulør
*


Oksemørbraden skæres i seks skiver á cirka en cm. tykkelse.

To af stykkerne vendes lynhurtigt på en brændende varm pande.

Spinaten blancheres på en varm pande med masser smør, peber og salt.

Fois groisen deles i fire tynde skiver , som vendes på panden MEGET kort tid, da den ellers smelter. (det er jo stort set kun fedt).

Derefter tager du en skive mørbrad, ikke den der har været på panden, lægger nogle stykker spinat oven på stykket, lægger ét stykke fois gras oven på spinaten hvorefter du lægger det stykke der har været på panden ovenpå og gentager med spinat, fois gras, og til sidst det tredje stykke kød.

Det gør du så igen, og du har to mørbradsburgere, som hver især pakkes ind i et stykke fedtnet, som holder lidt sammen på det hele.

Oven skal være 220 ºC med et ovnfast fad med vand, hvor du så lægger dine burgere i en gryde, og oven i det ovnfaste fad... Lad os bare kalde det et vandbad.

Det hele skal have 15-20 minutter afhængig af størrelsen...

Kompot:
Hakket løg og både af blommer vendes kort tid i olivenolie på en varm pande.

Løgene må IKKE blive brune, men gerne søbet ind i olivenolie.. Det var den!

Saucen:
Svits peberfrugt, løg, hvidløg og gulerødder nogle minutter.

Hæld lidt over halvdelen af vinen oven i og kog ud til der kun er halvanden/en deciliter tilbage (det tager cirka 30-40 minutter)

Si grønsagerne fra, og du har du en fortræffelig fond.

Tag halvanden dl fløde og hæld i.

Brug kalvebouillon til smag og jævn efter smag med Maizena. Kulør.

Anret mørbrads "burgerne" oven på et spinatblad med blomme kompot ved siden af hæld en smule sauce oven på kødet og lad der ligge en flot lille pyt midt på tallerkenen garner evt. med lidt persille.




Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 934 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Helstegt oksemørbrad i marinadeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Boeuf WellingtonBeef Wellington er en klassisk engelsk ret, som du skal lave til dit næste middagsselskab!...
• Peberbøffer med senneps-persillesmør og kartoffelsalatVi har brugt den fineste udskæring af oksemørbrad til de dejlige peberbøffer, men du kan...
• Hytteost med råsyltEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os