Logo

Oksemørbrad, helstegt i ovn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Denne stegemetode gælder for møre stege som oksefilet, oksemørbrad, oksetyndsteg, okseinderlår og culotte

Denne stegemetode gælder for "møre" stege som oksefilet, oksemørbrad, oksetyndsteg, okseinderlår og culotte.

 

2 kg oksemørbrad
150 g smør
3 fed hvidløg
salt og peber
paprika
herbes de Provence

En istandgjort oksemørbrad på ca. 2 kg snøres med garn, brunes i olie og sættes til afkøling.
Smør blandes med hakket persille, salt, peber, paprika og herbes de Provence.
Det påsmøres mørbraden, som steges ca. 30 min. i en 225°C varm ovn.
Oksemørbraden tages ud og hviler i 20 minutter inden der skæres skiver af det.

Bruges stegetermometer skal centrumstemperatur ved udtagning fra ovn være:

Lidt rød 55-62°C.
Rosa 62-67°C.
Gennemstegt 67-70°C.

 

Madopskrift billede

Denne stegemetode gælder for "møre" stege som oksefilet, oksemørbrad, oksetyndsteg, okseinderlår og culotte.


Oksebov og oksetyksteg bliver bedst/mest mør ved langtidsstegning. 

--

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,6 (7 stemmer)
Siden er blevet set 15.088 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hornfisk i ovnEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Spansk gryderet med oksekød og chorizo - din kogebog på nettetEn god og mættende ret med en dejlig smag af paprika. Du bestemmer selv, om paprikaen skal...
• Kalkunbryst med mangosalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Fuldkornsvafler - diabetikerSødt til dessert - Friske og sprøde lige fra vaffeljernet – duftende fuldkornsvafler med...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os