
 
Den hvide pizza er
en specialitet fra Rom. Pizzadejen stænkes med oliven- olie, salt og nogle
gange rosmarin, inden den bages. I Rom spiser man pizzaen, som den er - eller
sammen med lidt god parmaskinke, mortadella (pølse) og/eller mozzarellaost. 
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 10 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
 
#
1 rulle færdig
pizzadej eller hjemmelavet dej (se tips) 
1 spsk olie 
½ tsk flagesalt 
1 bdt rucolasalat 
120 g parmaskinke i
skiver 
125 g ricotta eller
mozzarellaost 
*
Tænd ovnen på 250 °C.
Hul-pizzadejen ud på
en bageplade med bagepapir og del den i 2 stykker. 
Pensl dejen med olie,
drys med flagesalt og bag pizzabundene 8-10 min. 
Skyl og slyng
rucolasalaten. 
Læg pizzabundene på
2 tallerkener eller brædder og top op med skinke, salat og ost i små bidder.
Server straks. 
 
Tips: Lav din egen
pizzadej: 
Rør 15 g gær ud i 2
dl lunkent vand og tilsæt 300 g italiensk mel, 1 tsk salt og 1 spsk olie. 
Ælt dejen godt
igennem og lad den hæve tildækket ca. 1 time. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin