
 
Hovedretten er en sommerlig risret a la Paella, tilberedt
med kyllingelår, peberfrugt og grønne bønner. Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: ca. 50 min. 4 personer 
# 
2-3 forårsløg 
1 rød peberfrugt 
2-3 fed hvidløg 
4 kyllingelår 
2 spsk olie 
groft salt og friskkværnet peber 
4 dl løse ris 
4 tomater eller 1 dåse hakkede tomater 
2 dl hvidvin 
6 dl god hønsekødssuppe eller -bouillon 
0,2 g hel safran (se tips) 
250 g grønne bønner 
200 g pil selv rejer med skal 
*
 
RENS forårsløgene og skær dem i skiver på skrå. 
Rens peberfrugten og skær den i terninger. 
Pil hvidløgsfeddene og knus dem. 
 
BRUN kyllingelårene i varm olie i en rummelig, tykbundet
gryde. 
Krydr med salt og peber. 
Tag kødet op og steg forårsløg, hvidløg, peberfrugt og ris,
til de har suget al olien op. 
 
TILSÆT tomater (friske tomater skæres i små stykker),
hvidvin, suppe eller bouillon, safran og de brunede kyllingelår i. 
Læg låg på, og lad retten simre i ca. 40 min. Rør jævnligt. 
 
RENS bønnerne og skær dem i mundrette stykker. 
Bland rejer og bønner i retten. 
Læg låg på, og lad retten simre ca. 5 min. mere. 
Smag til med salt og peber. 
 
TIPS: Du kan erstatte safrantrådene med gurkemeje - så
bliver farven fin, men smagen ikke den samme.
 
Den klassiske, spanske
risret paella tilberedes med korte, runde ris fra Valencia (italienske
risottoris kan også bruges). Paella tilberedes i en stor pande uden låg,
størrelsen afpasset efter mængden idet paellaen ikke må blive for høj. Risene
koges uden omrøring, først 8-10 min. ved stærk varme og derefter ca. 8 min. ved
lav varme. Til sidst skruer man op et par min., så risene begynder at hænge
fast i bunden af panden og danner den sprøde skorpe, som spanierne kalder
socorrat. Panden dækkes til og retten trækker 5-10 min. før servering. Til
metoden bruges 2-2½ gange væske i forhold til risene. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin