
 
Ristaffel er en
rigtig familie-klassiker, og børn er ofte glade for selv at kunne vælge fra de
mange skåle med forskelligt tilbehør. 
 
Ristaffel med svinekød i karrysauce
4 personer. Arbejdstid:
ca. 45 min. Stege/kogetid: ca. 30 min. 
 
#
500 g nakkefilet
eller skinkekød 
25 g smør 
1 spsk olie 
salt og peber 
1 spsk stærk karry 
3 spsk hvedemel 
5 dl grønsagsbouillon
(eller vand) 
100 g sukkerærter 
200 g bønnespirer 
 
Tilbehør: 
3-400 g ris 
1 dl ristet kokosmel
75 g ristede
cashewnødder 
1 agurk 
1 rød peberfrugt 
2 bananer 
4-5 forårsløg 
1 dl rosiner 
1 lille glas
mangochutney 
*
 
Skær kødet i
terninger (2x2x2 cm). 
Brun dem i en
stegegryde med smør og olie, og krydr med salt, peber og karry. 
Drys med mel, og lad
det opsuge fedtstoffet.
Hæld bouillon i
gryden, og læg låg på. 
Skru ned til svag
varme, og lad retten simre i 20-30 min, til kødet er mørt. 
 
Kog risene efter
pakkens anvisning. 
 
Anret tilbehøret i
små skåle skær agurk og peberfrugt i terninger, bananer i skiver og snit
forårsløgene fint. 
Vend ærter og
bønnespirer i gryden, når kødet er mørt. 
Kog retten igennem i
et par min. 
Smag saucen til med
salt, peber og karry. 
Server med ris og
tilbehør. 
 
Pandekage-lagkage med is og chokoladesauce
4 personer. Arbejdstid:
35 min. Hviletid: 30 min. Bagetid: ca. 20 min, når du bager på 2 pander 
Fryseegnede. 
 
Pandekager: 
2 æg 
125 g hvedemel 
2 tsk sukker 
et drys salt 
¼ liter mælk 
smør (til bagning) 
 
Chokoladesauce: 
2½ dl piskefløde 
150 g mørk chokolade
 
Fyld: 
1 liter vaniljeis 
*
 
Pisk æggene sammen
med mel, sukker, salt og lidt mælk, til dejen er uden klumper. 
Tilsæt resten af
mælken lidt ad gangen under piskning. 
Stil dejen i
køleskab i mindst 30 min. 
Spæd evt. med mælk,
hvis dejen er for tyk. 
 
Bag dejen til
pandekager beregn ½ dl dej til hver pandekage. 
Bag dem på en slip let-pande
(25 cm) i lidt gyldent smør i et par min på hver side til de er gyldne. 
 
Chokoladesauce: Varm
fløden op til ca. 75 °C. 
Pisk hakket
chokolade i fløden, til den er smeltet. 
Saucen skal serveres
lun. 
 
Læg pandekagerne
sammen til en lagkage med skiver af is lige før servering. 
Hæld lun chokoladesauce
hen over lagkagen. 
Nyd straks. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin