
 
Nyd en dejlig salat
til aftensmad. Der er masser af fyld i denne salat, så du skal nok blive mæt.
Udvid gerne med flere ingredienser se vores Tips nederst. 
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 4 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen. 
 
#
250 g grønne bønner 
1 dåse
artiskokhjerter 
125 g cherrytomater
(halve) 
1 bakke salat
(blandet) 
1 dåse tunfisk i
vand eller olie (200 g) 
 
Dressing: 
1 skalotteløg
(finthakket) 
1 tsk dijonsennep 
1 spsk citronsaft 
3 spsk olie 
salt og peber 
 
Tilbehør: brød
*
 
Nip bønnerne og kog
dem 3-4 min. i letsaltet vand. 
Læg dem straks i
iskoldt vand og lad dem dryppe-af. 
 
Hæld væsken fra
artiskokhjerterne og skær dem i halve eller kvarte. 
Skyl tomaterne og
halver dem. 
Skyl og slyng
salaten. Hæld væsken fra tunfisken. 
 
Pisk dressingen
sammen. 
 
Fordel salaten på 2
tallerkener. 
Vend de øvrige
ingredienser sammen med dressingen og fordel dem over salaten. 
Server straks med
brød til. 
 
TIPS: Du kan udvide
salaten med fx oliven, hårdkogte æg, kapers, ansjoser, kogte kartofler eller
bagte peberfrugter.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin