
Let, anderledes og spændende aftensmad. Kødet bliver ekstra saftigt, når du marinerer det natten over
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stegetid. 12 min. 
 
#
250-300 g
kyllingebryst 
1 økologisk citron 
2 spsk olie 
1 spsk friskhakket
oregano 
 
Salat: 
1 fennikel 
150 g jordbær 
1-2 hoveder
hjertesalat 
30 g mandler 
30 g fetaost 
 
Dressing: 
1 spsk citronsaft 
2-3 spsk olie 
salt og friskkværnet
sort peber 
*
 
Rids
kyllingebrysterne på kryds og tværs med en skarp kniv, og læg dem i en
frysepose. 
Tilsæt 1-2 tsk
fintrevet citronskal, 1 spsk citronsaft, olie, oregano, salt og peber. 
Luk posen, og vend
den rundt, så marinaden fordeler sig. 
Læg posen i
køleskabet i 3-12 timer. 
 
Rens fennikelknolden,
halver den og skær stokken ud. 
Skær fennikel i
papirtynde skiver med en skarp kniv eller på en mandolin. 
Læg dem i en skål
med isvand i 10-15 min. 
 
Rens jordbærrene, og
skær dem i kvarte, eller skiver. 
Del salaten i blade,
skyl dem, og slyng dem tørre. 
Rist mandlerne på en
tør pande, og skær dem i flager, eller hak dem groft. 
 
Steg
kyllingestykkerne på en varm grill, grillpande eller alm. pande i ca. 12 min. i
alt. 
Læg dem på en
tallerken, dæk med stanniol og lad dem hvile i 5-10 min. 
 
Pisk dressingen
sammen. 
Dryp
fennikelskiverne godt af, og vend dem med salat, jordbær og dressing. 
Anret på to tallerkener
eller et fad. 
Skær evt. kødet i
skiver, og anret på salaten sammen med mandler, fetaost og friskkværnet peber. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin