
 
Prøv denne skønne
suppe med muslinger og rejer, som du evt. kan købe frosne. 
4 personer. Arbejdstid:
45 min. Kogetid: 35 min. Fryseegnet 
 
#
500 g kammuslinger
(evt. frosne) 
500 g venusmuslinger
(evt. frosne) 
500 g rejer med skal
(evt. frosne) 
1 dl olie 
½ dl cognac 
1 liter vand 
1 stort løg 
2 fed hvidløg 
500 g modne tomater 
1 skive lyst brød 
2 spsk olie 
1 tsk stødt paprika 
salt og friskkværnet
sort peber 
 
Drys: bredbladet
persille 
*
 
VASK muslingerne i
koldt vand. 
 
PIL rejerne, og sæt
dem i køleskab. 
 
STEG rejeskaller og
-hoveder i olie i en tykbundet gryde, til de er godt brune. 
Tilsæt cognac, og
lad det koge i nogle minutter. 
Knus blandingen i en
morter eller med en stavblender. 
Hæld vandet i
gryden, og lad det simre i ca. 15 min. 
Si skallerne fra
suppen. 
 
TILSÆT muslingerne,
og lad dem simre i ca. 5 min. 
Tag muslingerne op
med en hulske, og pil dem ud af deres skaller. 
Kasser skallerne, og
sæt muslingerne i køleskabet. 
Lad suppen koge
videre. 
 
PIL løg og hvidløg,
og hak dem fint. 
Vask tomaterne, og
skær dem i terninger. 
Skær skorpen af
brødet, og smuldr krummen. 
 
STEG løgene klare i
olie på en pande, og tilsæt hvidløg og brødkrumme. 
Steg blandingen
gylden, og tilsæt paprika og tomater. 
Blend blandingen
jævn med lidt af suppen, og rør det i suppegryden. 
 
VARM suppen igennem.
Tilsæt lidt vand,
hvis suppen er for tyk. 
Smag til med salt og
peber. 
Tilsæt de pillede
rejer og muslinger, og server straks med persilledrys. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin