6 personer. Kogetid i trykkoger: 45 min.
# Ingredienser
1 mellemstort hvidkålshoved
250 hakket okse- eller kalvekød
150 g hakket svinekød
1 revet løg
60 g hvedemel
1 æg
3-4 dl mælk
salt, peber
Til kogningen:
2 tsk salt pr. l vand
* Tilberedning
Fjern de yderste grove blade på hvidkålshovedet.
Udhul hvidkålshovedet med en skarp kniv, så der er en 2 cm tyk skal tilbage.
Rør det hakkede kød med løg, hvedemel og æg.
Rør mælken i lidt ad gangen.
Krydr farsen med salt og peber.
Fyld kålhovedet med farsen, men kun ⅔ op, farsen udvider sig under kogningen.
Dæk hullet med nogle store kålblade og bind omkring med bomuldsgarn.
Sæt kålhovedet på risten i trykgryden.
Hæld 3 dl vand ved og låg på.
Bring gryden på tryk.
Lad det koge i 45 min.
Tag trykket af gryden, hurtigt eller langsomt.
Det fyldte kålhoved kan serveres med smeltet smør og kogte grønsager.