
 Ugens grønne ret er
nem at tilberede, smager dejligt og mætter godt. Er du i bekneb for tid, kan du
evt. bruge en færdigkøbt mælkesauce. 
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: 30 min. Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen. 
 
#
400 g hel, frossen
spinat 
1 løg 
3 tomater 
1 spsk olie 
2 fed hvidløg 
3-4 kviste oregano
eller 1 tsk tørret 
1 tsk groft salt 
friskkværnet peber 
200 g lasagneplader 
75 g fast ost 
 
Bechamelsauce: 
15 g smør 
2½ spsk hvedemel 
½
liter mælk 
muskatnød 
salt og peber 
Tilbehør: 
grøn salat 
evt. brød 
* 
 
1. Pak spinaten ud
og lad den tø op. Pil løget og hak det fint. 
Skyl tomaterne og
skær dem i terninger. 
 
2. Steg løgene klare
i olie og tilsæt knust hvidløg, spinat og tomater. 
Smag til med
oregano, salt og peber. 
 
3. Bechamelsauce:
Smelt smør i en gryde og pisk melet i. 
Tilsæt mælken
gradvist under piskning. Kog saucen igennem ca. 5 min. 
Smag til med revet
muskatnød, salt og peber. 
 
4. Læg
spinatblanding, bechamelsauce og lasagneplader lagvist i et ovnfast fad på ca.
30x25 cm.
Slut af med
bechamelsauce. 
 
5. Riv osten og drys
den over lasagnen. 
Sæt fadet i ovnen
ved 200 °C i ca 30 min, til overfladen er gyldenbrun og lasagnen er gennembagt.
 
6. Server direkte
fra fadet med en skål grøn salat og evt. brød til. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin