
 
Lasagne er pastaplader bagt i lag med sauce imellem. Det kan
enten være kødsauce eller ostesauce med grønsager som i denne vegetariske
udgave. 
4 personer. Arbejdstid: 40 min. Koge/stege/bagetid: ca. 45
min. 
#
ca. 20 lasagneplader 
100 g revet mild ost 
 
Fyld: 
1 spsk olivenolie 
500 g frisk spinat eller 5-6 kugler hel frossen spinat
(optøet) 
1 bundt bredbladet persille 
salt og friskkværnet peber 
250 g ricotta 
 
Ostesauce: 
50 g smør 
1 dl hvedemel 
1 liter mælk 
4-5 spsk revet parmesan- eller granaost 
2 spsk blåskimmelost 
ca. 1 tsk stødt allehånde 
 
Tomatsalat: 
500 g blommetomater 
2 spsk ekstra jomfruolivenolie 
1 spsk balsamicoeddike eller vineddike 
*
Sæt 3 liter vand over at koge, og tilsæt 2 spsk groft salt. 
Kog 4-5 lasagneplader ad gangen i 3-4 min. 
Læg dem på et rent viskestykke til afdrypning. 
Skyl og slyng spinaten. Skyl persillen, og kasser de grove
stilke. 
 
Varm olien i en rummelig gryde. 
Tilsæt spinat og persille, og varm igennem. 
Krydr med salt og peber, og rør ricotta i blandingen. 
Tag gryden af varmen. 
 
Smelt smør i en gryde, rør melet i, og bag det igennem under
omrøring. 
Rør gradvist mælken i, og lad saucen koge i mindst 5 min. 
Rør revet ost og smuldret blåskimmelost i saucen, og lad dem
smelte. 
Smag saucen til med salt, peber og allehånde. 
 
Læg et tyndt lag spinatblanding i bunden af et ovnfast fad
smurt med olie. 
Læg skiftevis lasagneplader, spinatblanding og ostesauce
osv. i 4 lag. 
Slut af med et lag ostesauce. 
 
Sæt fadet i ovnen ved 175 °C i 35 min. 
Drys ost over retten, og bag i yderligere 5-10 min, til
osten er smeltet. 
Server lasagnen rygende varm med en salat af tomatbåde vendt
med olie og eddike. 
 

Tips: Det er hverken giftigt eller farligt at genopvarme
retter med spinat og persille. I denne lasagne er spinat og persille tilsat fra
starten, så det er kogt og bagt med under hele tilberedningen. Retten kan
sagtens gemmes til næste dag.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin