
 
Nye kartofler og
frisk spinat er en dejlig sommerkombination. En krydret olie med chili og
hvidløg giver retten kant. 
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Koge-/stegetid: 25 min. 
 
#
800 g nye kartofler 
1 løg 
600 g spinat 
3 spsk olie 
salt og peber 
 
Hvidløgs-chiliolie: 
2 fed hvidløg 
1 rød chili 
1 økologisk citron 
4 spsk olie 
salt 
 
Tilbehør: 
150 g feta 
1 flutes 
*
 
Skrub eller skrab
kartoflerne, og skær dem i kvarte. 
Pil løget, og hak
det fint. 
Svits løgene i 2 spsk
olie i en stor gryde. 
Tilsæt kartofler, og
svits dem med i 5 min. 
Læg løg og kartofler
på en stor tallerken. 
Skyl spinaten
grundigt, og slyng den tør. 
Svits spinaten i 1 spsk
olie i gryden, til den falder helt sammen. 
Tilsæt 3 dl vand, og
kog spinaten, til den er mør, ca. 4 min. 
 
Blend spinaten til
en fin eller grov puré (efter smag). 
Hæld kartofler og
løg i spinaten, og kog, til kartoflerne er møre, (ca. 10 min.). 
Tilsæt evt. mere
vand. 
Smag til med salt og
peber. 
 
HVIDLØGS-CHILI-OLIE:
Hak hvidløg og chili
fint. 
Riv citronskallen
fint. 
Rør hvidløg, chili
og citronskal med olie, 3 spsk citronsaft og lidt salt. 
 
SERVER retten i dybe
tallerkener, og dryp med hvidløgschiliolien. 
Smuldr fetaen over
retten, og server med lun flûte. 
 
TIPS: Du kan også
servere kartoffelretten med et pocheret æg på toppen.
 

 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin