
 
Ugens grønne er en
lækker tærte. Er du i bekneb for tid, kan du bruge en færdigkøbt tærtedej og
evt. en pakke frossen hel spinat til fyldet. 
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 40 min. 1 tærte til 4 personer
 
#
150 g hvedemel 
100 g smør 
1 tsk salt 
100 g kvark eller
fromage frais 
 
Fyld: 
250 g frisk spinat 
1 bundt forårsløg 
1 spsk smør 
3 æg 
2 dl fløde 
1 dl revet ost 
*
 
Findel smørret i
melet og bland salt og kvark i. 
Saml dejen og lad
den hvile koldt 20 min. 
Rul dejen ud til en
rund plade og beklæd en smurt tærteform (22 cm i diameter) hermed. 
Forbag ved 225 °C i
10min. 
 
Skyl og slyng
spinaten. 
Rens forårsløgene og
snit dem fint. 
Damp grønsagerne i
en gryde med smør 3-5 min. og krydr med salt og peber. 
Fordel dem i den
forbagte tærtebund. 
Pisk æggene sammen
med fløden og hæld det over. 
Drys med ost og bag
tærten færdig ved 175 °C i 30-35 min. 
Server tærten direkte
fra ovnen eller bare lun. 
En grøn salat vendt
med en fransk dressing (sennep, vineddike, olie, salt og peber) vil passe godt
til. 
 
