
 
Sprødstegt
blodpølse med æblemos og kanelsukker er hyggelig julemad. 
Arbejdstid:
30 min. Stege/kogetid. ca. 15 min. 4 personer 
 
#
350-500
g blodpølse 
25
g smør 
 
Æblemos:
¾-1
kg madæbler fx Belle de Boskoop 
100
g sukker 
1
dl vand 
 
Kanelsukker:
2 spsk
sukker 
1 spsk
stødt kanel 
*
 
Skræl
æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne i både. 
Smelt
sukker til lys karamel i en tykbundet gryde. 
Tilsæt
æblestykkerne og vand, og kog i 5-8 min. under låg, til æblerne er helt møre. 
Mos
æblerne med et piskeris eller evt. en stavblender. 
 
Flå
skindet af blodpølsen, og skær den i ca. 1 cm tykke skiver. 
Steg
dem gyldne på begge sider på en pande med smør de skal have 1-2 min på hver
side. 
Server
blodpølsen med æblemos og kanelsukker. 
