
 
Stegt flæsk med kartofler og persillesauce altid godt. Her
er persillesaucen lavet uden mælk, så den er lidt lettere og meget velsmagende.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: 20 min. 
#
400-500 g svinebryst 
fint salt og friskkværnet peber 
 
Persillesauce: 
2 dl grønsags- eller hønsebouillon 
2 tsk majsstivelse 
2 spsk citronsaft eller vineddike 
3-4 spsk persille (evt. både krus- og bredbladet persille) 
evt. 3-4 blade frisk estragon 
10-15 g smør 
 
Tilbehør: 
kogte kartofler 
bredbladet persille 
*
Skær kødet i ½ cm tykke skiver, og dup dem tørre med
køkkenrulle. 
Varm en pande op, og brun kødet i 1 min. på hver side. 
Skru ned til middel varme, og steg flæsket gyldent og
sprødt. 
Krydr med salt og peber. 
 
Kog bouillonen igennem. 
Rør majsstivelse ud i citronsaft, pisk blandingen i den
kogende bouillon, og kog i 3-4 min. under omrøring. 
Tilsæt hakket persille og evt. hakket estragon, og kog i 1
min. 
Pisk smør i saucen, og smag til med salt og peber. 
Server stegt flæsk med kogte kartofler og persillesauce. 
Pynt evt. med persille.