
 
Hornfisk har sæson i
april-maj og igen i august-oktober. Det er en god, billig og lokal fisk.
Fiskehandleren har et særligt hornfiskejern til at fjerne de grønne ben med. 
Arbejdstid: 40 min.
Stegetid: ca. 20 min. 4 personer.
 
#
4 hornfiskefileter 
2 spsk hvedemel 
salt og friskkværnet
peber 
25+25 g smør 
1 løg 
4 bøftomater eller
store tomater 
 
Sauce: 
25 g smør 
3 spsk hvedemel 
2 dl tør hvidvin 
2 dl fiskebouillon
eller vand 
2 dl piskefløde 
salt og peber 
 
Tilbehør: 
1 kg pillekartofler 
frisk dild 
*
 
1. Sauce: Lav en
opbagning af smør og mel og rør gradvist hvidvin og fiskebouillon eller vand i
under piskning. 
Kog et par min.,
tilsæt piskefløden og kog videre et par min. 
Smag til med salt og
peber. 
 
2. Pil løget og skær
det i tynde skiver. Vask tomaterne og skær dem i skiver. 
Brun løgene og steg
tomaterne på en pande med smør. 
 
3. Skær fisken i
passende stykker og vend dem i mel krydret med salt og peber. 
Steg
hornfiskestykkerne på en middelvarm pande med smør ca. 2 min. på hver side. 
 
4. Anret den stegte
hornfisk med tomater, løg, sauce og nykogte kartofler. 
Drys med dild og
server.