
 
De stegte sild må
gerne trække; lagen; flere dage, og er også gode til frokost på rugbrød. 
Stege-/kogetid: 20
min. Trækketid: mindst 1 time. 2 personer.
 
#
4 hele sildefileter 
4 tsk dijonsennep 
4 tsk finthakket
dild 
3 spsk rugmel 
olie til stegning 
 
Lage: 
1 skalotteløg 
2½ dl lagereddike 
125 g sukker 
2 laurbærblade 
5 hele peberkorn 
 
Stuvede kartofler: 
500 g friskkogte
kartofler 
2½ dl piskefløde 
salt og friskkværnet
peber 
 
Pynt: 
1 rødløg 
1 spsk kapers 
lidt frisk dild 
*
 
PIL og hak
skalotteløget og kog det igennem med eddike, sukker og krydderier. 
Lad lagen køle af. 
 
RENS sildene, og
klip rygfinnerne af. 
Smør sildene med
dijonsennep på indersiderne, og dæk dem med hakket dild. 
Luk sildene, og pres
dem lidt sammen, så de ikke åbner sig. 
Vend dem i rugmel,
og steg dem sprøde på en varm pande med olie i 2-4 min. på hver side, til de er
gennemstegte. 
Læg dem i lagen, og
lad dem trække ved stuetemperatur 1 times tid - eller i køleskabet 1-3 dage. 
 
SKÆR friskkogte
kartofler i terninger. 
Kog fløden ind, til
den tykner, og tilsæt kartoflerne. 
Varm igennem under
omrøring, og smag til med salt og peber. 
 
ANRET de stegte sild
med stuvede kartofler, finthakket rødløg, kapers og dild.