
 
Du
skal bruge under 1 time på at lave denne dejlige menu og det meste af tiden
passer den sig selv. 
 

 
Svampebouillon
4 personer.
Arbejdstid: 15 min. Koge-/trækketid: ca. 1 time
 
#
50
g tørrede, blandede skovsvampe 
1
liter hønse- eller kalvebouillon 
200
g friske svampe (fx bøgehat eller champignon) 
1
glas tør sherry 
evt.
salt 
Tilbehør:
boller eller brød 
*
Læg
de tørrede svampe i blød i koldt vand i ca. 20 min. 
Hæld
vandet fra de udblødte svampe, og kog dem i bouillonen i ca. 30 min. 
Si
svampene fra, og kasser dem. 
Bring
bouillonen i kog, og tilsæt rensede, små svampe (eller stykker af svampe) 1
minut før servering. 
Smag
til med sherry og evt. salt. 
Server
svampebouillonen med boller eller brød. 
 
Provence-kylling
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Stegetid. ca. 45 min. Fryseegnet 
 
#
1
stor kylling eller hane 
1
dl olie 
salt
og friskkværnet peber 
500
g tomater
2
små squash 
2
løg 
4-5
kviste frisk timian (eller 2 tsk tørret) 
1-2
kviste frisk rosmarin (eller 1 tsk tørret) 
evt.
6-8 fed hvidløg 
2-3
håndfulde friske basilikumblade 
*
 
Del
kyllingen i 8 stykker med en fjerkræsaks eller kniv: under- og overlår hver for
sig og hvert bryst i 2 stykker med ben. 
Gnid
kyllingestykkerne med olie, krydr med salt og peber, og læg dem i et ovnfast
fad eller i en bradepande. 
Skyl
tomaterne, og skær dem i både. 
Vask
squashene, og skær dem i store terninger. 
Pil
løgene, og skær dem i skiver. 
 
Bland
grønsagerne med kyllingestykkerne i fadet. 
Tilsæt
timian, rosmarin og evt. pillede hvidløgsfed. 
Sæt
fadet i ovnen ved 175 °C i ca. 45 min., til kødet er gennemstegt. 
Drys
med basilikum lige før servering. 
