
 
Giv
ugens frikadeller et pift med thailandske krydderier og krydderurter, og rør
farsen sammen med kokosmælk i stedet for almindelig mælk. Prøv det!
4 personer.
Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 30 min. Stege-/kogetid; ca. 15 min. Frikadellerne
er fryseegnede 
 
#
400
g hakket svinekød 
2 tsk
sojasauce 
1 tsk
stærk chilisauce 
1-2
stilke frisk citrongræs 
2
fed hvidløg 
3 spsk
majsstivelse 
1 æg
2
dl kokosmælk eller mælk 
3-4
blade frisk mynte 
5-10
blade sød basilikum (thaibasilikum) 
5-10
blade friske koriander olie til stegning 
 
Agurkesalat:
2
skoleagurker 
2
stilke bladselleri 
saft
af ½ lime 
 
Risnudler:
250
g tynde risnudler 
50
g macadamianødder eller jordnødder 
sød
basilikum og koriander 
*
 
Rør
kødet godt med soja- og chilisauce. 
Tilsæt
finthakket citrongræs, knust hvidløg og majsstivelse. 
Rør
ægget i og gradvist kokosmælk. 
Rør
finthakket mynte, basilikum og koriander i farsen, og sæt den i køleskabet. 
 
Høvl
agurken i skiver på langs med en kartoffelskrællekniv. 
Skær
bladselleri i små stykker, og bland med agurk og limesaft. 
 
Form
farsen til 12 frikadeller, og steg dem på en pande med olie ved middelvarme i
7-8 min. på hver side. 
 
Kog
nudlerne i letsaltet vand i 4-5 min. 
Hæld
vandet fra, og bland dem med nødder. 
Drys
med basilikum og koriander. 
Server
frikadellerne med agurkesalat og risnudler. 
 
TIPS:
Du kan erstatte risnudlerne med jasminris - kog dem efter pakkens anvisning.