
 
Dejlige
sommergrønsager er sauteret i olie og smagt til med citron. Serveret med lidt
varmrøget fisk udgør det et dejligt sommermåltid. 
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 20 min. (Ikke fryse-egnet) (Til 2 personer. Er du alene så halver
portionen.) 
 
#
250-300 g varm røget
ørred (eller laks) 
1 lille løg
(finthakket) 
1 fed hvidløg
(finthakket) 
1-2 spsk olie 
1 fennikelknold 
½ spidskål 
1 citron 
125 g friske ærter 
1 bdt persille
havsalt og peber 
 
Tilbehør: 
kartofler eller brød
*
 
Sauter finthakket
løg, hvidløg og ¼ tsk havsalt i olien ved svag varme i ca. 10 min. (Det må ikke
brune). 
 
Rens fenniklen,
halver den og skær stokken ud. 
Snit fenniklen i
tynde strimler. 
Rens kålen, skær
stokken ud og snit kålen groft. 
Vend fennikel i
gryden og lad simre 5 min. 
Tilsæt spidskål,
vend rundt og varm igennem. 
Tilsæt 2-3 spsk
citronsaft og lad grønsagerne simre 2 min - spæd evt. med en smule vand. 
Tilsæt ærter og
persille og smag til med salt og peber. 
Anret i dybe tallerkener
med stykker af varm røget ørred og giv brød eller friskkogte kartofler til -
alt efter sult og anledning.