
 
Sæt kartofler og
rodfrugter i ovnen og du har masser af tid til at gøre schnitzler og pynt klar.
Desserten er også nem - tag osten ud af køleskabet, og forbered tilbehøret om
formiddagen eller dagen i forvejen. 
 
Wienerschnitzel med ovnbagte rodfrugter
4 personer. Arbejdstid:
40 min. Stege/bagetid: 45 min. 
 
#
Wienerschnitzel: 
4 kalveschnitzler 
salt og friskkværnet
peber 
1 æg 
1 dl rasp 
smør til stegning 
 
Pynt: 
4 skiver citron 
4 benfri sild eller
ansjoser 
4 tsk kapers 
persille 
 
Ovnbagte rodfrugter:
750 g kartofler 
500 g gulerødder 
400 g persillerødder
3 spsk olie 
*
 
Skræl kartofler og
rodfrugter, og skær dem i terninger. 
Vend dem med olie,
salt og peber på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 °C i
35-45 min., til de er møre. 
Krydr kød stykkerne
med salt og peber. 
Vend dem i
sammenpisket æg og derefter i rasp. 
Brun schnitzlerne
hurtigt i smør på en varm pande. 
Steg dem færdige 3-4
min. på hver side ved middelvarme. 
Pynt schnitzlerne
med citronskiver, benfri sild, kapers og persille. 
Server med de
ovnbagte rodfrugter. 
 
Danablu med nødder i honning 
4 personer. Arbejdstid:
15 min. Kogetid: 5-8 min. 
 
#
75 g nødder,
(hasselnøddekerner, valnødder og evt. smuttede mandler) 
3 spsk honning 
2 spsk vand 
300 g Danablu,
Økoblue, st. Clemens Bleu eller Blå Castello 
(Er du ikke til blåskimmelost
så vælg brie eller camembert)
brød 
evt. portvin 
*
 
Rist nødderne i en
lille gryde med honning, indtil honningen bliver lys gyldenbrun. 
Tilsæt vand, kog
igennem og afkøl. 
Anret stykker af
blåskimmelost med nødder i honning. 
Server med brød og
evt. et glas portvin. 
 
TIPS: Ost smager af
mere, hvis den tages ud af køleskabet nogle timer før den skal spises eller
endnu bedre fra morgenstunden. 
Dæk den til med film
eller et rent viskestykke. 
 
