Logo

Mandelbrød fra Toscana

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mandelbrød fra Toscana

 

Et klassisk bagværk fra Toscana hvor kagerne anvendes som dessert. Man dypper dem i Vin Santo, inden man nyder dem. Lette at bage • Mandler indeholder meget magnesium, som påvirker musklernes og nervernes præstationsevne.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 45 min. Ca. 80 stk.

 

# Råvarer til Mandelbrød fra Toscana

½ citron

½ appelsin

3 æg

2 dl sukker

1 spsk vaniljesukker

9 dl hvedemel

1½ tsk bagepulver

200 g smuttede mandler

fedtstof eller bagepapir til pladen

*

 

Fremgangsmåde:

1 Skyl citron og appelsin.

Riv skallen og pres saften af.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker med hjulpisker eller mixer, til luftigt skum.

Bland saft og skal af de to frugter i.

 

2 Sæt ovnen på 175 °C.

Smør en bageplade med fedtstof eller anvend bagepapir.

 

3 Bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt i æggesnapsen.

Ælt det med melede hænder til en blød dej.

Hak mandlerne groft og ælt dem i.

 

4 Rul dejen til stænger som er 3 cm i diameter og læg dem på pladen.

Tryk stængerne lidt flade.

Stil pladen i ovnen og bag i 30 min, til stængerne er gyldne og fine.

 

5 Tag pladen ud og skær stængerne i 1 cm tykke skiver.

Læg stykkerne tilbage på pladen.

Stil den i ovnen og bag yderligere 5-10 min, til de er sprøde.

Tag kagerne ud og lad dem blive kolde.

 

Tips & råd

Variation: Anvend hasselnødder i stedet for mandler, hvis du vil have en mere udpræget nøddesmag på kagerne.


Mandelbrød fra Toscana 

Mandlerne smuttes lettest, hvis du lader dem ligge en lille tid i kogende vand.

Hæld vandet fra og smut skallerne af mandlerne.

 

Opbevar mandelkagerne i en blikdåse, så holder de sig længe.

Det er godt at dyppe kagerne i sød vin eller i espressokaffe.

 

PR. KAGE: Energi: Kcal 53 = kJ 226

Kulhydrat 7 g Protein 2 g Fedt 2 g (34%) Fibre 0 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.652 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her