Logo

Kanelkranse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kanelkranse

 

MUMS de er lækre, de her kanelkranse!

10 stk. Arbejdstid: 40 min. Hævetid: ca. 1 time og 15 min. Bagetid: 20 min. Fryseegnet

 

#

Dej:

25 g gær

2½ dl mælk

75 g smeltet smør

25 g sukker

1 tsk stødt kardemomme

425 g hvedemel

 

Kanelfyld:

75 g blødt smør

1 tsk fintrevet citronskal

25 g sukker

1 spsk stødt kanel

 

Pynt:

1 sammenpisket æg

perlesukker

*

 

Rør smuldret gær ud i lidt af mælken, tilsæt resten af mælken

og smeltet smør, sukker, kardemomme og derefter gradvist hvedemel.

Ælt dejen glat og smidig.

Lad den hæve tildækket ca. 45 min. ved stuetemperatur.

 

Rul dejen ud i et stykke på ca. 40x25 cm.

Rør fyldet sammen og smør det på dejen i et jævnt lag.

Fold dejen sammen på midten og skær den i 10 lige brede strimler (ca. 2½ cm).

Sno hver strimmel og saml til en krans.

Tryk samlingen sammen og læg den på en bageplade med bagepapir.

Sørg for at hullerne i kransene er 4-5 cm i diameter og lad kanelkransene hæve 20-30 min.

 

Pensl kransene med sammenpisket æg og drys med perlesukker.

Sæt bagepladen i en 200 °C varm ovn, og bag kransene ca. 20 min, til de er gyldne og lækre.

De er gennembagte, når det lyder hult, når man banker på undersiden.

Afkøl på bagerist.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.122 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her