Logo

Koteletter med stuvede sommergrønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Koteletter med stuvede sommergrønsager

 

Giv et par tykke koteletter sommerligt selskab af letstuvede nye grønsager. Drys med dansk grønt som dild eller persille eller gør retten fransk med lidt frisk estragon eller italiensk med frisk basilikum.

Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

2 tykke koteletter a ca. 175 g

15 g smør

250 g nye gulerødder

½ blomkål

3 tsk majsstivelse

1 dl kaffefløde eller madlavningsfløde

150 g grønne ærter eller frisk spinat

muskat eller spidskommen

persille, dild eller anden krydderurt

salt og peber

 

Tilbehør: nye kartofler eller brød

*

 

Rens grønsagerne.

Skær gulerødderne i mindre stykker og del blomkålen i buketter.

Damp gulerødder og blomkål i letsaltet kogende vand ca. 5 min.

Tag grønsagerne op og jævn 3 dl af væsken med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.

Tilsæt fløde og smag til med salt og peber, revet muskat eller lidt knust spidskommen.

Vend alle grønsagerne i saucen og lad det simre til alt er gennemvarmt.

Dup koteletterne tørre med køkkenrulle og drys dem med salt og peber.

Brun koteletterne på en pande med smør 1 min. på hver side.

Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 min. på hver side, til de er akkurat gennemstegte.

Server koteletterne med de stuvede grønsager, grønt drys og det valgte tilbehør.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 562 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Svinekoteletter i fad med ris og salatDette er mad, som dine forældre garanteret har fået som børn. Her er der dog skruet lidt...
• Kotelet og bouillonkartoflerBouillonkartofler kan sagtens være en skøn ret på en sommerdag, når du bruger nye...
• Jordskokke-kartoffelsuppe og vikingesteakDenne cremede suppe får en skøn nøddeagtig smag af jordskokkerne. Hovedretten er nogle...
• Rødgrød med fløde 2En ægte dansk sommerklassiker her i luksusudgave med masser af bær. Brug de bær, du har...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!