
 
Lette og luftige æblemuffins med crunchy mandler, perfekte
med lidt cremefraiche til dessert eller til en hyggelig stund om eftermiddagen.
Til 1 person - gang
op til ønsket antal. Arbejdstid: 15 minutter Koge/stegetid: 35 minutter
Fryseegnet 
 
#
30 g groft knækbrød 
25 g sukker eller
sukrin efter smag 
½ tsk bagepulver
lidt vaniljekorn 
1 tsk kanel 
1 æble 
1 æg 
75 g ylette 
5 g hakkede mandler
silikone
muffinsforme
*
 
Knus knækbrødet i en
minihakker. Bland det sammen med sødemiddel, bagepulver, vaniljekorn og kanel. 
Riv æblet groft og
rør det i dejen sammen med æg og ylette. 
Hæld dejen i små
silikone muffinsforme og kom de hakkede mandler ovenpå. 
Bag muffinsene i en
varm ovn ved 200 °C i ca. 35 min. 
 
| Kalorier  |   | 313 kcal  | 
| Protein  | 16 g  | (16 %)  | 
| Kulhydrat  | 61 g  | (63 %)  | 
| Fedt  | 10  | (21 %)  | 
| Kostfibre  | 8g  |   | 
 
Månedens slanketip:
Du bør spise mindst 20-25 gram fibre om dagen, for de både mætter og fremmer
fordøjelsen. Fibre får du bedst via grønsager, frugter og kornprodukter. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin