Logo

Rabarber-ingefærdessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Rabarber-ingefærdessert

 

Rabarber og ingefær smager fantastisk sammen – Nem dessert med syre og sødme - syrligt og pikant.

Arbejdstid: 35 min. Koge/stegetid: 40 min. Ikke fryse-egnet. (1 person)

 

#

125 g friske vinrabarber

50 g Multisød, sukrin eller sukker

et stykke frisk ingefær

½ dl citronsaft

1 æggeblomme

50 g Multisød, sukrin eller sukker

lidt vaniljekorn

1 dl minimælk

1 tsk maizenamel

1 æggehvide

 

Snit rabarberne i ca. 3 cm stykker. Kom dem i et lille ovnfast fad med sødemiddel, reven ingefær og citronsaft. Bag rabarberne i en varm ovn ved 200 °C i ca. 15 min., til de

 

er bløde, men ikke helt udkogte. Pisk æggeblomme, Multisød og vaniljekorn sammen i en gryde. Tilsæt minimælk og maizenamel. Varm op, til cremen tykner. Tag gryden af varmen og køl cremen af. Pisk æggehviden helt stiv og vend den i den afkølede creme. Fordel massen ud over rabarberne og kom dem i ovnen igen. Bag yderligere i ca. 15 min., til overfladen er bagt og gyldenbrun. Server straks.

Tip: Der kan vendes kokosmel eller finthakkede mandler i dejen.

 

Kalorier

 

173 kcal

Protein

129

(27 %)

Kulhydrat

189

(40 %)

Fedt

79

(33 %)

Kostfibre

1 9

 

 

INFO: Rabarber-ingefærdessertMultisød er baseret på det kaloriefri sødemiddel, Erythritol. Erythritol giver samme fylde som sukker og kan derfor erstatte sukker 1 til 1 i hvilken som helst brugssituation. Multisød kan anvendes der, hvor du normalt bruger sukker. Fx på morgenbordet, i bagværk, på grøden, i kaffen mv. Kan også opvarmes uden at tage skade.

Værd at vide: Hvis du tæller kulhydrater i forhold til diabetes, skal du ikke medregne Multisød i regnskabet, da erythritol ikke påvirker blodsukkeret, men blot kategoriseres som en kulhydrat (sukkeralkohol) i lovgivningen.

Doseringsvejledning
Søder ca. 1:1. Dvs. at 1 tsk Multisød svarer til ca. 1 tsk sukker.

 

Månedens slanketip:

Ryd op i dit køleskab. Fristelserne skal fjernes eller pakkes væk. Køb en køleboks, hvor du kan samle fødevarer, som du ikke skal spise, men som en eventuel familie fortsat spiser. Stil den bagerst i køleskabet og lad resten af køleskabet være domineret af de sundeste udgaver af de fødevarer, som du nu skal spise.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 284 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rødløgsrelish med rabarberUdenfor sæson, kan du enten vælge frosne rabarber eller blommer
• Rødgrød med flødeHer serverer vi sommerens bedste dessert og en ærkedansk national ret. Rødgrød er sol og...
• Rabarber-tiramisu med bagt hvid chokoladeTiramisuens lækre, bløde konsistens har vi bevaret i denne nyfortolkning af den klassiske,...
• Brombærsorbet 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os