
 
Lav din egen
rabarbersaft. Den smager skønt blandet med iskoldt vand eller hvidvin. 
ca. 2 liter færdig
saft. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 3 min. Trækketid: 2-3 timer 
 
#
350 g rabarberstilke
1 liter iskoldt vand
eller kold hvidvin
350 g sukker 
1 spsk citronsyre 
*
 
Skær bladene af
rabarberne, og skyl stilkene. 
Skær dem i mindre
stykker. 
 
Kog vand med sukker,
til sukkeret er opløst, og hæld det kogende over rabarberne. 
Tilsæt citronsyre,
dæk skålen til, og lad saften trække i nogle timer i køleskab. 
Rør et par gange i
saften undervejs. 
 
Lad saften dryppe
gennem en meget fintmasket sigte over en skål. 
Hæld saften på
skoldede flasker, og opbevar dem i køleskab. 
Holdbarheden er ca.
1 måned. 
 
Fortynd saften med
koldt vand eller tør hvidvin efter smag. 
 
TIPS: Pynt evt. med
stængler af frisk rå rabarber og mynte eller citronmelisse. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin