Logo

Risotto med svampe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Risotto med svampe

 

En rustik, grøn vintergryde med få ingredienser, men masser af smag.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 50 min. Stege-/kogetid: ca. 50 min.

 

#

ca. 75 g tørrede svampe (fx blandede skovsvampe eller Karl Johan)

400 g skalotteløg

25 g smør

250 g risottoris

2 dl hvidvin (eller vand + 1 spsk hvidvinseddike)

ca. 6 dl hønse- eller grønsagsbouillon

2-3 stilke frisk timian

2 laurbærblade

ca. 50 g parmesanost

salt og peber

Tilbehør: evt. brød

*

 

Læg de tørrede svampe i blød i koldt vand i mindst 20 min.

Pil skalotteløgene, og hak dem fint.

Steg løgene klare i smør i en tykbundet gryde, og tilsæt risene.

Vend risene rundt, til de har opsuget smørret.

 

Dryp svampene af i en sigte, og vend dem i risene.

Tilsæt vin, og kog det igennem.

Tilsæt kogende bouillon.

 

Bind timianstilke og laurbærblade sammen med et stykke bomuldssnor, og læg dem i gryden.

Lad det hele simre stille under låg i ca. 45 min.

Rør jævnligt, og tilsæt ekstra vand, hvis risottoen bliver tør og begynder at sidde fast i grydens bund.

Tag krydderurterne op, og tilsæt friskrevet parmesanost.

Smag til med salt og peber, og server straks evt. med brød.

 

TIPS: Du kan erstatte de tørrede svampe med 300 g friske svampe.

Rens dem, skær dem evt. i mindre stykker, og steg dem gyldne i smør, før du vender dem i risene.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 



Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 905 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stuvede kantarellerLige nu titter kantarellerne frem på deres yndlings voksesteder. Her i højsæsonen...
• Bruschetta med champignon, ost og persille - en god grøn forretBruschetta kan laves i en håndevending, og kan serveres både som tilbehør til kødet, som...
• ØstershatEn dejlig, mild svamp som kan bruges til at forny alle svamperetter i stedet for...
• Æblekage med kanel En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os