
 
Herligt duftende og appetitligt sprød. En nydelse for store
som for små. Desuden meget hurtig og let at tilberede. Vegetarisk
• Svampe indeholder rigeligt med mineraler som fx kalcium,
fosfor, magnesium og jern. 
Forberedelse 30 min. Tilberedning 40 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Pastagratin med svampe 
150 g penne pasta 
2 bøftomater 
1 bundt forårsløg 
2 fed hvidløg 
400 g champignon
2 spsk friskpresset citronsaft 
1 tsk timian 
3 æg 
1½ dl fløde 13% 
100 g reven ost 
salt og peber 
30 g smør 
smør til fadet 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Læg pastaen i kogende vand og kog den, til den er knapt
mør, ca. 8 min. 
Skyl pastaen i koldt vand og lad den dryppe af. 
 
2 Skold og flå tomaterne og hak dem groft, fjern
stilkfæstet. 
Gør forårsløgene i stand og hak dem fint. 
Pil og hak hvidløgene. 
 
3 Rens svampene og skær dem i skiver. 
Bland dem med friskpresset citronsaft og timian. 
Sæt ovnen på 200 °C. 
Smør et ovnfast fad med smør. 
 
4 Bland grønsager, svampe og pasta i det ovnfaste fad. 
Drys med salt og peber. 
Skil æggene i blommer og hvider. 
Bland blommerne med fløde og reven ost. 
Pisk æggehviderne faste og bland dem med æggeblommerne og
fløde. 
Vend massen sammen med ingredienserne i fadet. 
Fordel smørret henover. 
 
5 Stil fadet i ovnen og gratiner i 40 min, til gratinen er
gylden. 
 
Tips & råd
 
I stedet for champignon er det godt med østershatte. Afpuds
østershattene med et fugtigt viskestykke. Fjern den træede del af foden og skær
svampene i skiver. 
Østershatte smager bedst hvis de brunes i lidt olie, inden
de blandes med de andre ingredienser. Gå i øvrigt frem som anvist. 
 
VARIATION: Striml 100 g røget skinke og bland det i
gratinen. 
Tilsæt kapers og 1 hakket chilifrugt. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 373 = kJ 1566 
Kulhydrat 33 g Protein 22 g Fedt 17 g (41 %) Fibre 4 g