Logo

Salat af grillede grønsager med mozzarellaost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Salat af grillede grønsager med mozzarellaost

 

Salat af grillede grønsager smager så godt, at du skal lave rigeligt, for den forsvinder lynhurtigt. Samtidig er det en af de nemmeste måder at få mange grønsager på.

Tilberedningstid: 30 min. Koge/bagetid: 25 min. Ikke fryseegnet. Til 1 person

 

#

100 g squash

100 g aubergine

100 g rødløg

100 g tomater

3 tsk olie til bagning

salt

friske basilikumblade

50 g frisk mozzarellaost

1 spsk mørk balsamicoeddike

et par hjertesalatblade

*

 

Skær alle grønsagerne i fine skiver.

Vend dem herefter sammen med olie og salt i en stor skål.

Læg dem fladt ud på bagepapir, der ligger oven på en bageplade.

Kom dem i en varm ovn ved 200 °C, og bag dem i ca. 25 minutter, til de er godt møre og har taget farve.

Kom grønsagerne over på et spækbræt og hak dem groft med en skarp kniv.

 

Bland dem herefter sammen med basilikumbladene og mozzarellaosten.

Tilsæt balsamicoeddike og kom blandingen i hjertesalatbladene.

Server salatbladene lune eller helt kolde.

Bladene med fyldet i kan spises med fingrene.

 

TIPS: Undlad at hakke grønsagerne efter bagning. Server dem taglagt på et fad med mozzarellaosten og balsamicoeddiken på.

 

Kalorier: 405 kcal. Protein 17 g (16 %) Kulhydrat 17 g (21 %) Fedt 28 g (63 %) Fibre 7 g.

 

Slanketip: Færdigdressinger er de rene fedtbomber. Til nød kan du vælge fedtreducerede færdigdressinger. Men allerbedst er det at lave sin egen dressing af gode råvarer, og det tager kun 2 minutter at piske en god dressing sammen, der indeholder både sund planteolie og C-vitamin. Prøv fx denne: 5 g rapsolie, ½ tsk økologisk citronskal, 1 tsk citronsaft, 1 tsk frisk timian, lidt salt og peber.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 232 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillstegte grønsager med gremolataGremolata er navnet på den italienske blanding af hvidløg, citronskal og persille, som...
• Kartoffel-kålsuppe med pølseHer er en dejlig, fyldig vintersuppe, som smager ligeså godt næste dag. Perfekt til en...
• Nasi goreng med grønsagerIndonesernes nationalret: Nasi ( kogt ris ) kan man tilberede med tusindvis af...
• Brombærsorbet 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os