Logo

Skindstegt torsk med hollandaise og rødbedesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Skindstegt torsk med hollandaise og rødbedesalat

 

Fisk og grønsager smager skønt med en cremet sauce. Det er ikke svært at lave en hollandaisesauce bare pisk godt og pas på varmen, så æggene ikke bliver til røræg.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Koge-/stegetid: 20 min.

 

#

400-500 g torskefilet med skind

salt og friskkværnet peber

2-3 spsk olie

 

Rødbedesalat:

400 g rødbeder

1 spsk olie

evt. 2 tsk dijonsennep (eller æbleeddike)

1 håndfuld friske dild

 

Hollandaise:

2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

1 spsk citronsaft eller hvidvinseddike

100 g smeltet smør

Tilbehør:

pillekartofler og citron

*

 

Kog rødbederne i letsaltet vand i ca. 45 min. (afhængig af størrelse og sort), til de er møre.

Hæld kogevandet fra, og kom rødbederne i koldt vand.

Smut skrællen af, og skær rødbederne i både.

Bland olie med sennep, og vend sammen med rødbederne.

Smag til med salt og peber, og drys med dild.

 

Pisk æggeblommerne med citronsaft i en skål over vandbad.

Når æggemassen er cremet, 'piskes lidt af det smeltede smør i først dråbevist og derefter resten.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

Hold saucen varm i vandbadet ved ganske svag varme.

 

Del fisken i 2 portioner.

Rids skindet med en skarp kniv.

Krydr kødsiden med salt og peber.

Varm en pande med olie, og steg fisken ved god varme med skindsiden nedad.

Tryk fisken flad mod panden med en paletkniv, til kanten af fisken er gylden.

Vend fisken om, og lad den stege færdig i 1-2 min. på kødsiden.

Server fisken straks med sauce, kartofler og rødbedesalat.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 247 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ovnbagt torsk med rødbedesalat og baconOvnbagning af fisk er en skånsom nem måde at tilberede fisken på, så den stadig er saftig....
• KroppingerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kogt torsk med sennepsauceTorsken serveres med kogte kartofler og sennepssauce samt hakkede kogte æg, ristede...
• Appelsinsorbet med jordbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os