
 
Så hurtigt kan man faktisk tilberede en god fiskeret.
Overrask dine venner med denne lækre ret, der serveres direkte fra gryden. 
• Dild indeholder meget C-vitamin og den siges at have en
beroligende virkning. 
Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Stegt fisk i sennepssauce: 
500 g filet af torsk eller sej 
2 spsk friskpresset citronsaft 
salt og peber 
4 spsk hvedemel 
500 g kartofler 
3 spsk smør eller margarine 
3 spsk olie 
2½ dl fløde 13% 
2 spsk sennep, ikke for stærk 
150 g ærter 
½ bundt dild 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Skyl fiskefileterne og skær dem i 2 cm store tern. 
Bland stykkerne med citronsaft, salt og peber. 
Læg melet i en dyb tallerken og vend fisken i melet. 
 
2 Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. 
Smelt fedtstoffet på en teflonpande og steg kartoflerne ved
jævn varme til de er sprøde, ca. 10 min. 
Tag dem op og stil dem til side. 
 
3 Opvarm olien på panden og steg fiskestykkerne forsigtigt,
til de er gyldne. 
 
4 Imens koges fløde, sennep og ærter sammen i en gryde.
Skyl og hak dilden (uden stilke). 
 
5 Hæld sennepssaucen over fisken og bland. 
Vend forsigtigt kartofler og dild i. 
Kog til kartoflerne er varme og møre og server direkte fra
gryden. 
 
Tips & råd
 

Dild kan opbevares i køleskabet, hvis man først skyller og
derefter tørrer den godt. 
Den må ikke være fugtig. Læg dilden i en frysepose. 
 

Blæs derefter luft ind i posen og luk den godt til. 
Opbevaret sådan holder dilden sig ca. en uge på køl. 
 
VARIATION: Retten smager også dejligt med frisk karse eller
andre friske krydderurter til. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 504 = kJ 2115 
Kulhydrat 35 g Protein 28 g Fedt 28 g (50%) Fibre 4 g