Logo

Citronrisotto med grønne asparges

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Citronrisotto med grønne asparges


En god risotto tilberedes med omhyggelighed. Bouillonen tilsættes kun lidt ad gangen og risene får lov at absorbere væsken inden mere bouillon tilsættes. På den måde får den færdige risotto en helt fantastisk cremet konsistens.

Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 20 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

¾ l hønsebouillon

1-2 skalotteløg

1 spsk olie eller smør

2½ dl risottoris (fx Arborio)

1 dl hvidvin

1 usprøjtet citron (1-2 spsk saft)

1 stk parmesanost

1 bdt grønne asparges

½ spsk olie

salt og peber

*

 

Giv bouillonen et opkog.

Sauter skalotteløg bløde i en gryde med olie eller smør.

Vend risene i, tilsæt vin og lad det koge næsten ind.

Tilsæt lidt bouillon, rør rundt og skru ned for varmen.

 

Lad risene simre møre (ca. 20 min.) og tilsæt bouillonen lidt ad gangen undervejs.

Smag til med fintrevet citronskal, citronsaft og friskkværnet peber.

 

Knæk de træede ender af aspargesene og skær dem i snitter.

Steg dem på en pande med olie i 2-4 min.

Krydr med salt og peber og vend dem i risottoen sammen med friskrevet parmesanost.

Server som grøn ret med brød til eller som tilbehør til fire personer til kød eller fisk.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.539 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?