
 
Ris på italiensk - til afveksling for pastaen. Med friske
sommergrønsager og parmesanost, bliver det endnu en specialitet at nyde. 
• Råris er sunde. De indeholder både kulhydrat, mineraler,
protein og vitaminer.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Grønsagsrisotto 
5 dl brune ris (300 g) 
1 stort løg 
1 lille kålrabi 
150 g broccolibuketter 
2 tomater 
2 spsk olie 
1 tsk salt
1 tsk groftkværnet peber
½ tsk gurkemeje 
1 l grønsagsbouillon 
1 dl fløde 13% 
100 g frosne haricots verts 
1 spsk smør 
2 dl parmesanost 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Pil løget og hak det fint. 
Skræl kålrabien og skær den i tern. 
Skyl broccolien og del den i buketter. 
Skær tomaterne i tern. 
 
2 Varm olien ved jævn varme i en gryde og svits løgene
sammen med salt, peber og gurkemeje, ca. 3 min. 
Hæld risene i og brun dem sammen med løgene yderligere 3
min. 
 
3 Hæld 5 dl af grønsagsbouillonen på og bring det i kog. 
Læg låg på og lad det simre ved svag varme i 10 min. 
 
4 Tilsæt yderligere 5 dl af bouillonen sammen med broccoli
og kålrabi. 
Lad det koge uden låg ca. 20 min, rør rundt nu og da. 
Tilsæt fløde, bønner og tomattern under omrøring og bring i
kog. 
Lad det koge til al væske er absorberet, ca. 15 min. 
Smag til med salt og peber. 
Rør smør og parmesanost i lige før serveringen. 
 
Tips & råd
 

Du kan også koge risene i en sauterpande. Det kræver mere
pasning og det kan også være svært at beregne den helt rigtige mængde væske.
Der skal røres i risene hele tiden og væsken tilsættes lidt ad gangen. Ny væske
tilfører du først, når risene har absorberet væsken, som allerede er i gryden.
Bliv ved med at tilføre væske, til risene er møre. De færdige ris skal være
fugtige og smidige i konsistensen. 
 
VARIATION: Risene får en ekstra god smag, hvis gurkemejen
erstattes med ¼ tsk safran. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 5O5 = kJ 2121 
Kulhydrat 61 g Protein 18 g Fedt 21 g (37%) Fibre 8 g