Logo

Mandelstegte kyllingelår med dip

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mandelstegte kyllingelår med dip

 

Mandlerne gør kyllingelårene dejligt sprøde, og den krydrede dip giver et kick! Her bliver du og børnene  glædeligt overrasket - hurtig og let opskrift

Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 30 min. Fryse-egnede. 4 personer

 

# Ingredienser til Mandelstegte kyllingelår med dip:

12 kyllingeunderlår (1200 g)

1 dl hvedemel

½ tsk tørret salvie

½ tsk tørret timian

½ tsk tørret oregano

2 æg

75 g mandler hakkede

25 g smør

salt og peber

 

Chilidip:

2 stk hel kardemomme

½ tsk hel spidskommen

½ tsk sorte peberkorn

1 frisk chili finthakket

2 fed hvidløg finthakkede

1 håndfuld frisk koriander finthakket

2,5 dl græsk yoghurt

Tilbehør: salat fx bønnesalat og evt. kartofler

*

 

Sådan laves Mandelstegte kyllingelår med dip:

Tænd ovnen på 220 °C.

Bland mel med krydderier, salt og peber i en stor frysepose og læg kyllingelårene i.

Vend posen rundt, til alle lårene er dækket af kryddermel.

Pisk æggene sammen med 2-3 spsk vand.

Ryst overskydende mel af kyllingelårene og vend dem i æggene.

Tag dem op en ad gangen og vend dem i de hakkede mandler.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og fordel små smørklatter over dem.

Sæt dem i ovnen i 20 min.

Vend kyllingelårene og steg dem ca. 10 min. mere.

Server dem varme eller lune med dip, salat og evt. kartofler.

 

DIP: Knus kardemommen og tag frøene ud.

Rist frøene sammen med spidskommen og peber på en tør pande et par min.

Stød krydderierne i en morter eller krydderimølle og rør dem sammen med chili (uden frø og mellemvægge), hvidløg og koriander.

Tilsæt yoghurt og smag til med salt.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

----------ooo OÔO ooo -----------

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 493 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hønsesalat med krydderurterHønsesalat er et hit - også med kylling. Vi har stegt kyllingeskindet sprødt, og brugt det...
• Thaikylling med rødkål og kokosmælkEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Coq au vinDagens middag er en fransk klassiker: Hane i vin. Vi har brugt rødvin til denne udgave,...
• Stegte æbler med rosinerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!