Logo

Skinkekarbonader og rød råkost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skinkekarbonader og rød råkost

 

En anderledes råkost med ribsgelé og syltede rødbeder giver hverdags-karbonaderne et pift.

Karbonader (med kartofler og persillesauce) er en gammel dansk ret, der vækker stor glæde hos både børn og voksne, men prøv med rød råkost.

Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 10 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

# Ingredienser til Skinkekarbonader og rød råkost:

300 g hakket skinkekød

2 spsk hvedemel

smør/olie

salt og peber

 

Råkost:

½ rødløg finthakket

1 spsk rødvinseddike

1 spsk ribsgelé

1 spsk olie

200 g rødkål fintsnittet

100 g syltede rødbeder skåret i terninger eller strimler

1 rødt æble skåret i terninger eller strimler

Tilbehør: kogte eller stegte kartofler

*

Sådan laves Skinkekarbonader og rød råkost:

 

Start med råkosten:

Pisk hakket rødløg sammen med vineddike, gele og olie og tilsæt de øvrige ingredienser.

Smag til med salt og peber.

Ælt kødet sammen med salt og peber og form det til bøffer.

Vend dem i mel og steg dem på en pande med smør og olie ca. 5 min på hver side.

Server med kartofler og råkost.

 

 

Karbonade

Karbonade og krebinet er betegnelser for almindelige kødretter. Der hersker en del forvirring om forskelle og ligheder mellem de to betegnelser, der i stort omfang dækker over egnsbestemte variationer, mange bruger i dag navnene i flæng.

 

"Krebinetter" var oprindeligt tilberedt i fedtnet (hinden fra svinets bughule; crépine på fransk), "karbonade" kommer af, at den oprindeligt blev ristet over glødende trækul. Carbon er latin for kul.

 

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

----------ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.406 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her