
 
Frikadelleopskriften
rækker til 4 personer. Frys resterende frikadeller eller nyd dem næste dag til
frokost. Grønsagerne er til 2 personer. Er du alene så halver portionen
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 20 min.
 
#
Frikadeller: 
500 g hakket
svinekød, 6% fedt 
1½ tsk salt 
½ tsk peber 
1 æg 
50 g løg 
2 dl mælk 
1 dl hvedemel 
1½ spsk olie 
 
Persillestuvede grønsager:
3-4 gulerødder 
250 g blomkål
(buketter) 
2 dl
grønsagsbouillon 
250 g ærter 
majsstivelse 
evt. dijonsennep 
lidt frisk estragon 
1 bdt persille 
*
 
FRIKADELLER: Rør
kødet med salt. 
Tilsæt peber, æg og
revet løg. 
Tilsæt mælken lidt
ad gangen, og rør herefter melet i. 
Lad farsen hvile i
køleskab 20-30 min. 
 
PERSILLESTUVEDE
GRØNSAGER: 
Skær gulerødderne i
grove stykker og blomkålen i buketter. 
Kog gulerødderne i
bouillonen 2-3 min. 
Tilsæt blomkålen og
kog yderligere et par min. 
Tilsæt ærterne og
jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand. 
Smag til med sennep,
lidt finthakket estragon, salt og peber. 
Tilsæt hakket persille.
 
Varm en pande med
olie. 
Form farsen til
frikadeller med en ske og brun frikadellerne ca. 2 min. på hver side. 
Skru ned til middel
varme og steg frikadellerne ca. 4 min. på hver side. 
 
Tips: Resten af
frikadellerne kan fryses til senere brug. Eller en del af farsen kan evt.
bruges til kødboller, farsbrød eller farserede peberfrugter. 
Brug evt frosne grønsager
til de persillestuvede grønsager. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin