Logo

Thai-fiskefrikadeller og tomatsalat med vandmelon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Thai-fiskefrikadeller og tomatsalat med vandmelon

 

Thai fiskefrikadeller er en lækker måde, at tilberede fiskefrikadeller på. Lav denne lidt anderledes thai-inspirerede fiskeret af torsk, kuller eller lyssej og rejer.

Servering til 4 personer. 30 min.

 

# Ingredienser

Thai-fiskefrikadeller:

500 g torsk, kuller eller lyssej

1 æg

1.5 dl mælk

170 g rejer

1 rødløg

1 fed hvidløg

1 lime, usprøjtet, skallen

2 spsk friskrevet ingefær

1 tsk Sambal Oelek

olie til stegning

 

Tomatsalat med vandmelon:

300 g vandmelon (renset vægt)

1 agurk

4 tomater

1 bundt purløg

1 limesaften

2 spsk olie

 

Tilbehør: ris - beregn 1 dl rå ris pr. person

*

* Tilberedning

1 Fiskefrikadeller:

Hak fisken groft, og blend den til fars i en foodprocessor – lad kun maskinen køre kortvarigt.

2. Rør ægget i, dernæst mælken. Hæld farsen over i en skål.

3. Hak rejerne, og rør dem i farsen.

4. Pil og hak rødløg og hvidløg fint.

5. Skyl og riv limeskallen.

6. Rør løg, hvidløg, limeskal, ingefær og evt. sambal oelek i farsen.

7. Form farsen til flade frikadeller.

8. Opvarm rigeligt olie på en pande, og steg fiskefrikadellerne i 4-5 minutter på hver side.

Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.  

 

9. Tomatsalat med vandmelon:

Skær vandmelon i tern.

10. Skyl agurken, og skær den i tern.

11. Skyl og skær tomaterne i tynde både.

12. Hak purløg groft.

13. Bland det hele sammen i en skål. Dryp limesaft udover sammen med olie.

14. Bland salaten godt, og servér sammen med fiskefrikadeller og kogte ris.

 

15. Tilbehør:

Kog ris efter anvisningen på pakken.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 287 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fiskepinde med mangosalsaDisse herligt møre og sprøde fiskepinde serveres med en pikant mangosalsa, fra det...
• Ovnbagt torsk med rødbedesalat og baconOvnbagning af fisk er en skånsom nem måde at tilberede fisken på, så den stadig er saftig....
• Torsk på spidFisk og skaldyr bliver ekstra lækkert, når det spidsteges. Det skal krydres kraftigt og...
• Ananas marineret med ingefærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os