Logo

Pesto til pasta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pesto til pasta

 

Denne sauce med meget smag, kan serveres til alle typer pasta. Du får en god pastasalat, hvis du blander saucen i kold pasta • Basilikum indeholder meget C-vitamin.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 15 min. 6 Portioner

 

# Råvarer til Pesto til pasta

5 dl (50 g) friske, strimlede basilikumblade

2 fed hvidløg

½ dl pinjekerner (valgfrit)

½ dl reven parmesanost

½ dl friskpresset citronsaft

½ dl vand

1 dl olie

375 g fuldkornspasta

 

* Fremgangsmåde:

1 Læg basilikummen i en foodprocessor eller blender.

Tilsæt hvidløg, pinjekerner og parmesanost.

Kør det til en jævn masse.

 

2 Tilsæt friskpresset citronsaft og vand mens maskinen arbejder.

Tilsæt dernæst olien lidt ad gangen.

 

3 Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog.

Kom et par dråber olie i vandet, så klistrer pastaen ikke sammen.

Kog pastaen efter pakkens anvisninger.

 

4 Lad pastaen dryppe af og server pestoen ovenpå pastaen.

Garner evt. med ekstra reven parmesanost.

 

Tips & råd


Pesto til pasta 

Tilsæt olien lidt ad gangen mens pestoen mixes, dette gør at olien emulgerer og fordeles fint i pestoen. Tilsæt mere ost hvis pestoen skiller.


Pesto til pasta 

Opbevar pestoen i et glas med lidt ekstra olie ovenpå. Olien forhindrer at pestoen iltes og den kan hældes af og bruges som smagsgiver i andre retter.

 

FRYSNING

Pestoen holder sig i køleskabet op til 1 måned. Frys gerne pestoen ned i en isterningebakke. Terningerne kan siden anvendes, til at sætte smag på fx supper, fond eller gryderetter.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 376 = kJ 1579

Kulhydrat 39 g Protein 10 g Fedt 20 g (48%) Fibre 1 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 145 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• RavioliNæste gang der er friske asparges at købe, er det tid at lave denne fantastiske sauce til...
• Pasta med sprød skinke og persillepestoVend friskkogt pasta med en hjemmelavet pesto og server med sprød skinke. Du kan...
• Grønsagsbånd med sauce bologneseSpaghetti bolognese er altid en sikker vinder. En lækker klassisk favorit, som er nem og...
• Nøddebunde med appelsinEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!